cola over


Hej hej helååå!
Detta kan ångras och redigeras imorn. Men..
Idag har vi hursom H strosat,  trivts, kämpat och kutat.. Vi har ätit "alladente" och sett på musikal. Kanske bästa ever. Rederiet MIKI var kanske den bästa bög jag någonsin upplevt. Mer mer. Sedan  ett uppmöte med kära folk såsom Adam, Emelie och Jesper. Kvällen ja bra ja.
Nu säger vi hej då hej.

Ps. ikväll fick jag det perfekta slaget. No fence.

jag och min mor


Hurru kaffe. Det var inte min mening men jag tänker gott göra dig lite nu..
Idag efter jobbet valde jag att fly Norge land. Jag hade nämligen en dejt med min mamma i den andra huvudstaden.
Jag förberedde mig med michelinjacka och stoor halsduk för att få uppleva kyla och vithet. Det har ju varit storm här i måndags. Men nej, jag får 4+ och torra gator. Tack så jevla mycket!.
Men nu är jag här i alla fall. Och hitills så har vi lyckats få mat på restaurang 5 minuter efter vi beställde. Servitören gjorde oss glada men förmodligen ett annat sällskap ännu mer hungriga och irriterade.
Efter det tänkte vi att ännu en öl kan vara trevligt på ett annat ställe. Tack vare att jag är i mammas sällskap så får jag komma in på Bishop eftersom vi lovar att sköta oss.
Vi beställer en öl men betalar inte. Så vi tänker att hon håller koll på oss och tar betalt sen. Vi sitter och sitter och tillslut måste vi gå. Mamma gör några tappra försök så som att lägga fram pengar, ta på sig jackan och titta på henne samt lägga fram hela plånboken plus påklädnad och blick utan respons. När jag kommer tillbaka från toan står hon redo och säger: Nu går vi. Det blir en springnota.
Som dotter säger man aldrig nej till sin mor så jag lyder snällt.
När vi kommer ut frågar vakterna om vi skött oss som vi ska. Såklart!!
Nu ska vi bussa vidare mot Kungsholmen för skön sömn i oskön säng.

Vidare updates kommer min kära.

gult


Idag träffade vi Gul. En söt liten kvinna från turkiet som bara behövde titta på oss för att sedan ge oss en lägenhet. Hon erbjöd oss även sommarjobb på Mövenpick om vi ville. Det var fint.
Idag fick det hela firas med köttbullar på Furuset. Nästa helg firas det med olika typer av flytande vätskor. Vi är två lyckliga flickor nu.
Det är snart torsdag. Hmm. Och dagen efter det är det lyckligtvis fredag och då flyr jag detta land för en kortis.

Konrad, Kurt


jag vill se det snöa


Jag är en trött själ. Som vanligt kanske. Men idag kan det bero på att jag lyckades ta mig till da gjym. Det är lite slitsamt. Jag har varit sjuklig men inte i två veckor som jag själv tyckt. Det har bara kännts som en bra bortförklaring. Men det är upptaget igen hur som haver.
Det står en massa väskor och saker i vårat vardagsrum. Det är för att M & J har fått nyckeln nu. Dom vinkar nog av oss väldigt snart. Hur ska jag nu klara mig utan mama-Mad. Det är ju hon som vet vart jag lägger alla mina grejer så när jag letar något i förtvivlan så kommer hon där med lasersyn och super minne och vet precis vart det finns. Precis som en mamma gör.

Efter som timmar och dagar konstigt nog går så otroligt snabbt så är det inte allt för länge kvar tills även vi andra måste flyga ut ur detta skatbo. Därför åkte jag och Ida på en konstig visning igår, eller snarare titt av något slag.
Den ligger på Skippergata. Dörr i dörr med en strippklubb. Och mitt emot Oslos tuffaste affärer. Typ hey hipphopp ett två tre. Men man ser Karl Johan, Indiska och 7even så det är lugge. Inget är fått och taget ännu men vi ska träffa uthyraren imorgon. Hon heter Gul. Kul..

Vi satt och kollade på massa svenska nyheter nyss. Det är snö överallt. Kaos. Åh jag gillare. Så om Du där någonstans är snäll så låter Du den ligga kvar i svenska huvudstaden över helgen. Då är jag nöjd. Nu ska jag ha vitt i mitt minne och gå till sömns. Det kan behövas.
Men först välkomnar vi våran tillfälliga husgäst. Hej och välkommen till K48!

Katarina, Katrine, Kari
Gudrun, Guro
Klement, Klaus

kokobanana


Fy fy fy. Imorgon kommer våran hyresvärd hit för att kolla hur våran lägenhet mår. En storstädning var alltså ett måste idag. Jag var kastrull igår så städning var inte kul. Var väl kanske inte den bästa städhjälpen, ber om ursäkt Id. Men nu skiner det här hemma och man kan åter igen andas in någorlunda ren luft.
Men det var hur som helst en väldigt bra gårdag och söndagen har även gett lite fint trots den enorma bakisheten. Fem av fem points.
Idag lyckades vi, efter tre veckors snack utan verkstad, ta oss till Bari för en efterlängtad pizza. Påväg mot trikken köper Kire en kokosnöt för tio nokstaler. Det är ju Robinson på söndagr och han ville komma in i den rätta stämningen. Fint. Det krävdes en del verktyg för att få upp den men tillslut lyckades dom.
Så det har väl varit det hela.

Vi följer John..









press hold


Ikväll följer vi John. Det kommer visas sen men vart är inte bestämt.
Annars kan man säga: bli gammal och när du är gammal dör du och när du dör är du död. Sant.
Ida hälsar

rubrik glömd


Vad hittar man på en lördag då det är "kallt"? Jo man åker till Sandvika och går ett 3 km långt köpcenter. Man kämpar sig fram bland barnvagnar, skrikande barn och sega gamlingar. Sen hittar man trevliga saker på rea och man ser ett kärt ansikte som man kramar om. När kampen är över så söker man efter ett vinmonopol på okänd mark och slutligen åker man gratis buss tillbaka pga inställda tåg.
Sedan är man nöjd med lördag dag.
När timmarna vandrat lite och kropp och knopp är rent så börjar man med lite gamal musik så som Ace of Base och Dr Alban bara för att. Till det så öppnas den första. Den smakar mycket bra och man lämnar ett leende.
När kvällens timmar närmar sig förväntas man lämna huset för att finna äventyr. Men om vi lyckas med det kan jag inte svara på nu. Ida hälsar.

Cecilie, Silje, Sissel

kan du ge mig Halvdan Helle?


Ännu en gång blir det helg och det känns lika bra om inte bättre för varje gång det sker. Dagen gled smärtfritt igenom så det kan man tacka någon för.
Det ska faktiskt få bli en lugn fredag med en stilig 007 i väldigt stor storlek. Men imorgon har vi mycket att ta igen. Fredagens lugnhet plus min frånvaro nästa helg. Tre helgdagar ska alltså rymmas på en lördag. Kan inte sluta annat än bra.
För tillfället så sitter jag och lyssnar på Britneys Circus i mina nya fina tjocksockar. Hade fått en mjukt paket med posten igår. Hurreej. Kan dock inte riktigt bestämma om vad jag tycker om detta. Det får helt enkelt glida in på iPoden ett tag och ge mig lite tid.
För övrigt så är det här nog sista helgen med Madde och John under samma tak som oss andra. Det bör ta varas på. Men dom är snälla och säger att vi får komma och hälsa på dom ibland så det känns bra.

Nu vill jag avlsuta detta lite halvkorta med en bild på något som vissa kan kalla en lyckad lördag, andra lär nog bara skaka på huvudet.


Vi fann detta fenomen liggande innanför House Of Oslo som är en rätt stor galleria vid Aker Brygge. Kl var 01.13 och han verkade inte ha någon tanke på att göra annat än ligga där. Om han var död eller levande får vi aldrig veta.

Mariann, Marianne
Halvdan, Helle

tre gubbar xoxo


Annat har ockuperat min tid dessa dagar. Knappning på tangenterna har inte varit möjlig.
Jag har varit inne i "fast-i-en-serie-träsket"! Jag blir sån och kan inte rå för det.
Gårkvällen slutade i krokodiltårar som snabbt övergick till en chock. Men allt har löst sig och första sesongen är avslutad så nu är jag människa igen. (Tills nästa vecka då jag väljer att börja med sesong två.)
Därför var det dags för en liten utflykt efter jobbet. Jag och Ida åkte till Ikea och åt middag. Men det var inte därför vi var där. Ikea är snabb med att skapa julstämning så enligt källor och ett minne sen förra julen så visste vi att det fanns pepparkaksdeg att hämta. Och även en jättefin rosa handduk till Ida. Det hela fick avslutas med en varm choklad på Coffi.

Nu ska jag fortsätta peta i mig massa deg och tänka lyckliga tankar på att det snart är helg igen.

Elisabet, Lisbet
Magne, Magny

jesusbarnet


Suck. Suck. Hoppas denna vecka kilar lika bra som förra. Det kan vara najs.
Helgen var bra. Lördagen hade dock kunnat varit lite bättre men hen funka.
Igår såg jag första avsnittet på Gossip Girl. Hela dagen på jobbet har jag längat efter att få komma hem och se mer. Mitt serieberoende har vaknat till liv igen. Det blev fem avsnitt tills hunger skrek. Vi åt köttsoppa. Svensk.
Men det finns lite ljusglimtar även i måndagar. Det är Top Model. Bra sak en. Det är en dag mindre kvar på veckan. Bra sak två. Sen är det nog inte så mycket mer bra.

Jag läste tidningen även denna dag.
Då stod det om ett par här i Norge som ville döpa sin nyfödda unge till Sigrid Liverpool. Pga pappans enorma kärlek till laget med samma namn. Det stod även att mamman till stor del mot sin vilja gått med på det, trots att hon hejade på Arsenal.
Sen så berättade dom om två andra namn.
Ett par från Sverige hade fått böter på 5000 kr för att dom inte namngett sin son innan han fyllt fem. Som en protest mot bötern ville dom döpa honom till Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116. Det uttalas Albin. Om jag fattade rätt (mest troligt) så fick dom inte namnge honom så.
Det andra var en flicka som hade döpts till Talula Does The Hula From Hawaii. Hon har bytt namn nu.
Denna artikel gav mig ett gott skratt på morgonkvisten.

I morgon så håller vi även en tumme för Madde och John. Dom vill ha en quadra och svaret får dom alltså i imorgon. Tum tum.

Hugo, Hogne, Hauk
Edmund, Edgar

Saturday, wait


Mums och skål, jag ska dricka bål. Ej vara spritsnål. 96% filtrerad i kol.

Mamma och pappa.

25 i ledning


Det var en halvtung morgon. Men vi hade saker att göra så det fick inte bli en sängdag.
Vi gjorde massa nytta på stan istället. Solen sken fint i Oslo idag och det behövdes.
Senare tog vi steget. Det var dags att panta.
Med Simon som pepptalker/påskastare så lyckades vi på minimal tid panta flasks motsvarande 200,-. I mängd var det 1 svart sopsäck med burkar och petflaskor. 1/3 svart sopsäck med glasflaskor samt 6 matkassar med glasflaskor. Detta fick sedan fick bli våran middag.
Nu är det dags för en ny kväll. Nya möjligheter osv.
Ha en förjävla göööda kväll!


Oddfrid,Oddvar


mormor & farmor


Jag ska få tjocksockar i julklapp av farmor. Jag är 21 år och har väl fått ca ett par varje år om man slår ihop det. Mest troligt ännu fler. Och plus det ett antal tjocktröjor och lovikavantar på det. Min farmor gillar att sticka och hon är bra på det. Hon kan titta på tv samtidigt.
När jag var och hälsade på henne så var jag tvungen att pröva och se om jag hade kvar kunskapen sen syslöjden. Man kan säga att jag iaf skulle kunna sticka en enfärgad halsduk på sin höjd.
Under senare år så har man verkligen uppskattat dessa mjuka paket som oftast kommit med posten. De flesta i våran generation och lite framåt har nog fått uppleva det jag pratar om nu.
Men det jag vill komma fram till som jag har funderat lite över är hur blir det sen? Alltså när jag och alla vi blir gamla.
Kommer den här lilla "traditionen" dö ut? Nog finns det folk som stickar även i vår åldersgeneration men jag tror inte det är lika många som förr. Kommer vi stoppa grejen med att ge sina barnbarn mjuka paket? Jag vet inte. Och jag vill inte. Det hör som till iallafall för mig.
Jag vill kunna ge mina barnbarn (om det blir några) tjocksockar och tjocktröjor med fina nallar och renar på.
Kanske dags att börja öva snart så kanske jag klarar av det om si så där 30-40 år.

Övrigt idag så fick jag höra att jag såg vacker ut när jag stod i min kaffemodul. Av en kvinna. Tack tack.
Sen har jag också fått se en gubbe som får p-bot av en cykel-Lisa och står och skäller. Han knövlar även ihop lappen av ren ilska och vecklar ut den i bilen när ingen ser. Och nu så ligger det en brun sak brevid mig och väntar på ett batteri.
Sen så är det ju såklart fredag så då kan allt bara kännas bra. I´m in love!

Fredrik, Fred, Freddy

thursday, I don't care about you


Vilken trevlig torsdag. Eller först fick jag uthärda en snorig dag på jobbet men sen blev allt bra.
Jag mötte upp min sängkompis för att kryssa av våra behovs/önskelistor.
En kvällsstros på stan är trevligt. Mörker är fint.
Det blev även en middag på nya favvostället vars namn jag tänker hålla hemligt. Moaha! (Mest för att jag själv inte vet vad det heter)
Men vi har nu lyckats bocka av halva listan och resten tar vi på lördag.
Jag har även bestämt mig för att införskaffa mig en ny IXUS. Jeppo det är lycka. Den ska vara brun.
Nu ska jag få IDa att se Fievel med mig. Ja jag har en stor kärlek för barnfilmer.

En ny låt laddas hem. Den ska spelas hela dagen i morgon.

Kirsten, Kirsti

coffee, tea, mee


Edit.
Andra Avenyn gav mig precis tårar i ögonen.

en enda klagan bara


Jag ska inte tänka på det. Då blir man sjuk. Det säger IDa. Men det går inte att låta bli. Så nu ska jag klaga lite.
Dagen på jobbet har varit kämpig. Ett tjugotal nysningar har det säkert blivit. Min lilla näsa är som en igentäppt dammsugarslang. Jag har nickat till kunder som svar för om jag säger ett ord har det utvecklats till en svidande hostattack. Min jobbtröja är full med host bassilusker. Och det känns som sandpapper i halsen.  Röda tårglansiga ögon blir som ett litet plus i kanten. Gör mig hellre sängliggande med feber och medicin så det åtminstånde går över. Det här kan ju vara i en evighet. Men..
AAH skönt att få klaga av sig lite hur som haver.

Nu sitter jag och väntar väntar. Vi tänkte verka familijära och vuxna och göra storhandling på Ica Maxi. Dom har alltid massa 10,-/2 för 1 tillbud på det stället. Det lustiga är att när det är sånna tillbud så behöver man helt plötsligt mycket mer saker än vad man tänkt. Men det är kul att se fulla hyllor i hemmet. Med massa val. Jepp.
Rörligare än så ska jag inte vara idag. Jag vill vara en soffpotatis med filt upp till ögonen. Det ska bli.

Torkjell, Torkil


hust hust


Spring spring vecka.
Det fick bli ännu en tisdag i Hasle. Med Wall-E. Waall-EE. Och korvstroganof. Trevligt ja.

Nu ska Sanna kurera en forsande näsa (ursäkta min ärlighet), hals och sömnbehov.

Martin, Morten,Martine

this is no you


God måndag. Trött måndag. Helgen har satt sina spår. Men inte på våra kroppar. Varken jag eller Ida har hittat ett enda blåmärke. Vi bestämde oss för att ge lördagen höga betyg i alla fall.

I VG idag fanns det en extra tidning. Med bara massa snö och fjäll. "Kom till oss, åk hos oss. Vi har det det och det"
Jag saknar snö. Då menar jag riktigt snö. Som när man var liten och snön gick upp till garagetaken. Giganstiska snögrottor och massa bobb och skrana (madrass för sydfolk) i Gropen.
I år ska jag leka i snön. Jag åker mils mils om det ska vara så.

Nu ikväll så har jag fått en mindre trevlig upplevelse. Det är paus i Top Model. Lite törstig är jag. Hmm jag har väl juice kvar..
Ut till köket beger jag mig. Ser min fina apelsinjuice från Eldorado. Mumme.
Glaset blir fullt men det är en liten skvätt kvar. För lite för att spara men för mycket för att slänga.
Jag tar tre stora klunkar för att få plats med det sista men det smakar inte riktigt som det ska.
Jag får gåshud och hostar. Känner lite på känslan.
Vi hade tydligen inte nog många glas i lördags. Någon har därför använt min kartong som glas med tillhörande groggvirke.
Sanna halsar en sprit "drink" måndag kväll. Gööda

Gudbjørg, Gudveig
Tordis, Teodor
Ingvild, Yngvild

aldrig mer sägs det


Igår var det fest på Kirkeveien 48. Många folk och otippade besök. Jaja.
Måste säga att det var mycket bra. Det visade sig även idag runt om i våran lägenhet.
Smart drag egentligen. Man storstädar dagen efter.

Idag säger vi kram och grattis till våra pappor.
För övrig så kan ju Sunes sommar vara en av dom bästa filmerna.







lite glatt


Nu ska vi hurra..
.. för min fina mami som fyller år.
.. för två patienter som blivit friskförklarade idag.
.. för att det är fredag.
.. för att IDa blir.
HURRA!

I morgon kära vänner. I morgon bjuder vi till fest. Festligt!
Kom nu alla barn.

- Nu ska jag och hon se på något som hon gillar och hon har fått mig att gilla. Kanske popc.

Ingebritt, Ingelin

en halv sångtext borta


Det finns en sång. Dom flesta sjöng den nog någon gång i yngre ålder.
Ett lite enklare och roligare sätt att lära sig årets alla månader.
Den börjar som sådan: Januari börjar året, februari kommer näst.. I vårat hem kan vi till maj och juni blommar mest.
Men vad i hela kommer sen? Hur beter sig resten av alla månader?
Kan det verkligen vara en bra kunskapssång för barn om ingen kommer ihåg vad som händer den senare halvan av vårat år?

Om någon vänlig själ kan så får den personen gärna, mer än gärna, hjälpa till lite.
Det är frustrerande att stå på jobbet och bara kunna en halv barnsång. Jo det är faktist det!
 

flyg pengar, flyyyyg


Nu känner man längtan blandat med ångest.
Har precis bokat resa hem över jul. Det är längtan.
Har precis betalat väldigt mycket pengar. Det är ångest.
Men samtidigt så är det bara jul en gång per år, tro det eller ej, så det känns väl värt det i alla fall? (!)

Idag fick John en trevlig överraskning. Hans vän Mölle(Alexander) spatserade in genom våran dörr. Direkt anländ från Halmstad. John visste ingenting och blev därför väldigt lycklig.
Eftersom han nu är på besök hos oss så har Kirkeveien 48 bestämt att det är dags för en fest på lördag.
Det är bara att komma!
Nu räknar vi ner timmar. Det är ju EMA ikväll. Inget som får missas och glömmas.

Leonard, Lennart


jag tror


- Jeg tror jeg tar en vaffel med syltetøy.
-Jordbœr eller bringebœr?
-Jeg tror jeg tar bringebær. Og en cappuccino.
-
Vill du ha enkel eller dobbel?
-Jeg tror jeg tar dobbel.

Varför säger man jag tror när man vet att det är det man vill ha?

Halva veckan är nu avklarad. Allt rusar iväg.
Jag och Ida besökte Hasle igår. Calle är även på Oslo besök. Vi lagade makaronipudding. Supert! Sedan blev det kortspel.
Det är nu ett faktum att jag är den sämsta på plump.
Calle: 106
Jonas: 102
Ida: 87
Sanna: 37
Men var dock obesegrad på N** och President. Ni kan nu kalla mig Obama om ni vill.

Nu kom IDa hem så nu skall det lagas stuvade makaroner och mamma scans!

Egil, Egon
Otto, Ottar





...


Jag har inget att säga idag. Typ.

Raymond, Roy

helloween


Hoho det var en kul lördag.
Vi klev ut från dörren runt åtta och begav oss mot Grünerløkka. Dom hade styrt det bra.
Det började pirra i benen så jag och Ida kilade vidare.
Och gissa vart vi gick. Jo men Yatzi såklart.
Vi fick tydligen gå in gratis på grund av våran klädsel. Helkul kväll.
Det var riktigt länge sen jag besökte favvo kyllingkebabstället. Väl där möter Kire och Björn upp. Dom hade plan på att styra efterfest.
Jag stog tydligen mitt i gatan och stoppade bilar. En svartataxi fick det bli.
Efterfesten varade i 15 minuter sen sov Björn. Kire spelade tv-spel och vi flickor gick och la oss.
Bra kväll om man räknar blåmärken.



Tove, Tuva
Veslemøy,Vetle


oouuää


Det är Halloween och Kirkeveinen 48 ska ut på äventyr.


RSS 2.0